Urológia Szegeden a Korda Klinikán

Urológia Szeged

Urológus szakorvosaink jelentős szakmai tapasztalattal rendelkeznek az urológia tejes területén, kiemelten az endo-urológiára és daganat sebészetre, illetve komoly szakmai gyakorlattal bírnak a lézer alkalmazásában ezen a szakterületen. Munkájuk során maximális diszkréció mellett, magas színvonalú ellátást biztosítanak Pácienseink számára.

Az urológia mindkét nem esetében a szervezet méregtelenítésében fontos szerepet játszó vizelet elválasztó és elvezető rendszer (vese, vesevezeték, húgyhólyag, húgycső), valamint a férfi nemi szervek (herék, mellékherék, prosztata, ondóvezeték és ondóhólyag, hímvessző, járulékos nemi mirigyek) megbetegedéseivel foglalkozó területe az orvostudománynak.

Mikor ajánlott feltétlen urológus felkeresése?
 • gyakori, fájdalmas, csípős, véres vizeletürítés;
 • vizeletvesztés (inkontinencia).
Férfiak esetén:
 • nehezített, akadozó vizeletürítés;
 • csökkent vizeletsugár, éjszakai vizeletürítés;
 • szexuális diszfunkció (merevedési zavar).

 

Melyek a leggyakrabban előforduló urológiai betegségek?
 • vesemedence gyulladás
 • herefejlődési zavarok
 • prosztatarák
 • hererák
 • inkontinencia
 • húgyhólyag daganat
 • húgyhólyag gyulladás
 • vesekő

 

A kezelésekről

Az urológia egy olyan orvosi szakterület, amely a húgyúti rendszer betegségeivel foglalkozik. Az urológusok szakértők a húgyúti betegségek diagnosztikájában és kezelésében. Szegeden, a Korda Klinikán elérhető urológiai szakrendelésen elismert szakemberek várják a pácienseket.

Az urológiai szakorvosok széleskörű tapasztalattal rendelkeznek a húgyúti problémák kezelésében. Szakértelmük és korszerű diagnosztikai eszközeik segítségével pontosan megállapítják a betegségeket és személyre szabott terápiát alkalmaznak.

Az urológiai szakrendelésen a páciensek professzionális ellátásban részesülnek, és biztosak lehetnek abban, hogy a legjobb kezekben vannak. A Korda Klinika és az ott dolgozó szakemberek elkötelezettek a betegek gyógyulása iránt, és a legmodernebb kezelési módszerekkel állnak a Páciensek rendelkezésre.

Az urológia az orvostudomány egyik fontos területe, amely a húgyúti betegségek diagnosztizálásával és kezelésével foglalkozik. Szegeden, a Korda Klinikán elérhető urológiai szakrendelés magas színvonalú ellátást biztosít a Pácienseknek.

Urológus munkatársaink széles körű szakértelmet és tapasztalatot szerzettek a húgyúti betegségek kezelésében. Modern diagnosztikai eszközökkel és hatékony terápiás módszerekkel dolgoznak, hogy a Páciensek minél gyorsabban meggyógyuljanak.

A Korda Klinika elkötelezett a betegek egészségének javításában és a legmagasabb szintű ellátás nyújtásában. Az urológiai szakrendelésen az emberközpontú hozzáállás és a szakértői gondoskodás garantált, ami a páciensek számára biztonságot és bizalmat kölcsönöz.

A vesekő gyakran okozhat súlyos fájdalmat és kényelmetlenséget. Az urológusok korszerű diagnosztikai eszközökkel, mint például ultrahang és CT-vizsgálat, pontosan meghatározzák a vesekő jellegét és méretét.

A Korda Klinikán dolgozó urológusok szakértelmük segítségével személyre szabott kezelést nyújtanak. A betegek biztosak lehetnek abban, hogy a legjobb ellátásban részesülnek.

Az urológiai szakrendelésen a páciensek támogatást és megfelelő terápiát kapnak, hogy a vesekővel járó problémákat hatékonyan kezeljék és megelőzzék.
Szegeden, a Korda Klinikán, elismert urológusok várják a pácienseket szakrendelésükön.

A vese betegségek diagnosztikája az urológia egyik kulcsfontosságú területe. Szegeden, a Korda Klinikán található urológiai szakrendelésen tapasztalt és szakértő orvosok várnak a Betegekre.

A vese betegségek diagnosztikája során az urológusok széleskörű szakértelemmel és korszerű diagnosztikai eszközökkel, mint például ultrahang vagy CT-vizsgálat, elemzik a vesék állapotát. Ez segít az esetleges problémák korai felismerésében és hatékony kezelésükben.

A Korda Klinika kiemelkedő szakmai hátteret és emberközpontú ellátást kínál a Betegek számára. Az urológiai szakrendelésen Pácienseink biztosak lehetnek abban, hogy a legjobb szakértelemmel és gondoskodással részesülnek, hogy megtalálják a megfelelő megoldásokat vese egészségük megőrzésére.

A vese betegségek kezelése során az urológusok széleskörű szakértelemmel és korszerű terápiás lehetőségekkel állnak a Pácienseink rendelkezésére. Az egyéni igényekhez igazított kezelési tervvel segítik a betegeket az egészségük visszaszerzésében.

A Korda Klinika elkötelezett az emberközpontú ellátás iránt és a legmagasabb szintű szakértelem biztosítása mellett. Az urológiai szakrendelésen Pácienseink bizalommal fordulhatnak a szakértő munkatársainkhoz, tudva, hogy a legjobb és legkorszerűbb kezelésben részesülnek vese betegségeik leküzdéséhez.

A prosztata vizsgálat segít az esetleges problémák korai felismerésében, mint például a prosztatarák vagy a jóindulatú prosztata megnagyobbodás. Az urológusok szakértelmükkel és modern diagnosztikai eszközeikkel (pl. digitális rektális vizsgálat, PSA teszt) elemzik a prosztata állapotát.

A Korda Klinika elkötelezett az egészség megőrzése iránt és az emberközpontú ellátást szem előtt tartja. Az urológiai szakrendelésen a Betegek számára biztosítják a legjobb szakértelemmel és gondoskodással járó vizsgálatokat, hogy az egészségüket megőrizhessék.

Az urológiai ultrahang vizsgálat az urológiai szakrendelések egyik alapvető diagnosztikai eszköze a húgyutak és a prosztata állapotának felmérésében. A vizsgálat segít az urológusoknak az esetleges eltérések, elváltozások vagy rendellenességek korai felismerésében.

A Korda Klinika elkötelezett az orvostudomány modern technológiáinak alkalmazása iránt, és biztosítja a Betegei számára a legmagasabb szintű ellátást. Az urológiai szakrendelésen az urológiai ultrahang vizsgálat segítségével a Betegek számára pontos diagnózisokat és hatékony kezelési tervet biztosítanak a gyógyulásuk érdekében.

Az urológiai laborvizsgálat során a vizelet és vér elemzése révén felmérik a húgyúti és vesefunkciókat, valamint az esetleges gyulladásos folyamatokat vagy más rendellenességeket.  Az urológiai laborvizsgálat az orvosi ellátás elengedhetetlen része, és segít a pácienseknek a megfelelő terápiás terv kialakításában a gyógyulás és az egészségük visszaszerzése érdekében.

Mi és hogyan fog történni?

Először az előzmények feltárása, a kórtörténet megismerése zajlik, különös tekintettel a húgy ivarszervek korábbi megbetegedéseire (vesekövesség, herebetegségek, prosztataelváltozások). Ezután következnek szükség szerint a fizikális vizsgálatok.

A fizikális vizsgálat része a has és a vesetájék, valamint nemi szervek megtekintése, illetve tapintása miáltal a gyakorlott urológus a beteg számára nem feltűnő eltérést is érzékelheti.

A rendelésen általában a vesék, húgyhólyag, prosztata, ondóhólyagok, herék és mellékherék részletesebb vizsgálatára kerül sor. Vizelési panaszok esetén pedig szükség lehet a vizeletürítés vizsgálatára is.

 

Hogyan készüljön az urológiai vizsgálatra?

Amennyiben vannak korábbi leletei, vizsgálati eredményei, akkor azokat mindenképp hozza magával, és amennyiben betegségének tünetei korábbi betegséggel függenek össze, akkor az azokhoz tartozó orvosi dokumentáció is szükséges lesz. Készítsünk listát az aktuálisan szedett gyógyszereinkről, és említsük meg az esetleges gyógyszerérzékenységünket.

A rendelőbe lépés előtt érdemes vizeletünket tartogatni, mivel így a húgyhólyag ultrahanggal megtekinthetővé válik, valamint a vizeletürítés és a vizelet maga is vizsgálhatóvá válik.

Klinikánkon dolgozó, tapasztalt urológus szakorvosunk, Dr. Őry-Tóth Csaba a legnagyobb diszkrécióval és empátiával fogadja Önt.

Dr. Őry-Tóth Csaba - Urológus

Dr. Őry-Tóth Csaba

Urológus

Oroszi Tamás - Urológus

Dr. Oroszi Tamás

Urológus

Dr. Oroszi Márton Ferenc - Urológus

Dr. Oroszi Márton Ferenc

Urológus

crosschevron-down
HU