Fogászat Szegeden a Korda Klinikán

Fogászat Szeged

Szegeden a Korda Klinika, modern fogászati eszközökkel és berendezésekkel várja pácienseit. Magasan képzett munkatársaink és együttműködő fogtechnikusaink folyamatosan azon dolgoznak, hogy minden igényt kielégítő kezelésben részesítsék Önt, legyen szó általános fogászati, protetikai vagy szájsebészeti beavatkozásról.

Tekintse meg széles körű fogászati kezelési kínálatunkat, amelyben az egyszerűbb fogtöméstől és gyökérkezeléstől kezdve, a fogkőeltávolításon át a fogpótlásig, fogsorok készíttetéséig és fog implantátumok beültetéséig mindent megtalál.

Kérjen időpontot elérhetőségeinken most és tegyünk együtt az egészségéért!

A kezelésekről

Rendszeres fogászati ellenőrzés mellett a fogászati problémák kialakulása könnyen megelőzhetőek, ám ha mégis kialakul egy fogászati probléma, akkor a Grünberg Fogászaton biztosan tudunk rá megoldást.

Szolgáltatásaink a teljesség igénye nélkül:
 • fogtömés;
 • gyökérkezelés;
 • foghúzás;
 • fogászati röntgen, CT;
 • fogpótlás és fogászati implantáció.
Gondolta volna, hogy fogorvosa nemcsak a fogai, de szervezete általános egészségének megőrzésében is segíthet?

Bizony a jó fogazat megtartása nemcsak esztétikai kérdés. A jó megjelenés, jó közérzet, az általános egészségi állapot biztosítéka is egyben. Például a megfelelő állapotú, helyzetű fogak szükségesek az emésztési gondokat elkerülő jó harapáshoz-rágáshoz, de nélkülük a jó hangképzés sem képzelhető el. Az állkapcsok szerepe sem merül ki a fogak rögzítésében, kellően jó helyzetük alapvetően fontos az „arcmagasság” megtartásában. Ami annyit jelent, ha hiányoznak a fogak, megváltozik az arcforma, elvész a harmonikus megjelenés.

Ön is szeretné fogait sokáig, jó egészségben megőrizni?

A modern szemléletnek megfelelően, mi mindent megteszünk pácienseink fogainak megtartásáért. Célunk, hogyha lehet, akkor ne, vagy csak minimális fogvesztésre kerüljön sor idős korukra. Így a megtartott – vagy legalább időben pótolt – fogazat segítségével jobb életminőséget tudnak elérni.

Fogászatunkon abban hiszünk, hogy pácienseink hosszú távú elégedettsége munkánk valódi fokmérője, ezért a legkorszerűbb anyagokat és eljárásokat alkalmazzuk ezen cél elérésére nap mint nap.

A fogpótlás azon fogászati eljárások összessége, melyeket akkor alkalmazzák, amikor a beteg fogának egy része, vagy az egész fog hiányzik, esetleg maga a fog olyan állapotban van, hogy már menthetetlen.

A fogpótlás lehet:
 • rögzített, azaz fix pótlás (ilyenek a koronák, hidak vagy fogsorok)
 • kivehető (vagy rögzített, kivehető) fogsor.

Az élet bármelyik szituációjában -akár baleset következtében, akár a megromlott egészség hatására -, de előállhat olyan helyzet, amikor a fogpótlás készíttetése elkerülhetetlenné válik.
A Grünberg Fogászatra az ilyen esetekben is biztosan számíthat. Alapos felmérés után, körültekintéssel és a páciensekkel közösen megbeszélt, egyeztetett menetrend szerint végezzük a fogpótláshoz kapcsolódó beavatkozásokat is.

A kezelés után a fogpótlások esetén is kifejezetten fontos a megfelelő ápolás, tisztítás és rendszeres kontroll. A fogtisztítást részletesen elmagyarázzuk a kezelés végén és tájékoztatjuk, hogy milyen eszközöket érdemes latba vetni a mindennapok során. A többi már csak a pácienseken múlik.

Amennyiben Önnél is szükségessé vált fogpótlás készíttetése vagy már nincs megelégedve korábbi pótlásával, akkor jöjjön el hozzánk és segítünk megtalálni a legjobb megoldást!

Kérjen időpontot elérhetőségeinken és nyerje vissza magabiztos mosolyát!

A fogászati implantáció – fogbeültetés – a foghiányok pótlásának legmodernebb módszere, egy olyan beavatkozás, amely a többi fogat legkevésbé sérti, és hosszú távon is kimagasló az eredményessége.

Ez a tudományosan megalapozott, klinikailag bevált módszer “műgyökerek”, más néven fogászati implantátumok, beültetésével és az arra speciálisan készített koronákkal és hidakkal pótolja hiányzó fogakat.

Ennek a fogbeültetési eljárásnak a célja a tökéletesen használható és esztétikus fogpótlás vagy pótlások készítése.

Az implantációs eljárás során titániumból készülő csavart (műgyökeret) építünk az állcsontba, majd arra elkészítjük a fogak eredeti anatómiai tulajdonságait hűen tükröző felépítményt. A pótlások nagyon hasonlítanak a természetes fogakhoz, szinte észrevehetetlen a különbség az implantátum és a valódi fog között.

A fogbeültetés nagy figyelmet, gondos tervezést, precíz munkát és magas szintű szakmai hozzáértést követel. Grünberg doktor úr magasan képzett és tapasztalt fogorvos, aki az implantációs műtéteket hozzáértő asszisztens segítségével, modern technikai felszereléssel és komoly higiéniai háttérrel végzi.

Az implantáció előnye, hogy
 • nagyobb stabilitást és biztonságérzetet nyújt, mint a hagyományos pótlások (nincs kínos csúszkálás);
 • kiváló esztétikai hatást biztosít;
 • implantátum alkalmazásával a rágófunkció szinte tökéletesen helyreállítható;
 • használata nem fájdalmas: mivel a csontban rögzül, ezért nem töri az ínyt;
 • javítja az életminőséget;
 • tartós és hosszú távon is kimagasló az eredményessége.

Ha hosszú távú, maximálisan esztétikus megoldást keres a mosolya teljességének és fogazatának egészségének helyreállítására, akkor nem kell tovább kutatnia, mert a Grünberg Fogászatra ebben is számíthat.
Önnek csak annyi kell tennie, hogy bejelentkezik hozzánk.

A fogászati röntgen olyan eszköz, amely kihagyhatatlan a teljes és alapos diagnosztika felállításához. Komoly szerepe van olyan rejtett elváltozások felfedezésében, amelyek még a legalaposabb klinikai vizsgálatokkal sem fedezhetők fel.

Mint például:
 • a régi fogtömés alatt kialakult szuvasodás;
 • a fogak egymás felé tekintő felszínén megindult szuvasodási folyamatok,
 • fogágybetegségek során kialakuló mély gyulladásos reakciók,
 • egy nem tökéletes gyökértömés következtében keletkezett krónikus gyulladásos góc a fog gyökerének a csúcsa körül,
 • a csont sorvadása következtében keletkező csonttasakok, illetve
 • különböző szájüregi cisztás elváltozások.

A fogászati röntgen lehet kisröntgen, amikor egyetlen fognak az állapotát szeretnénk nagyobb felbontásban, mélyrehatóbban megvizsgálni vagy panorámaröntgen, amellyel a teljes fogazatról képet kapunk.

A fogászati röntgen alacsony sugárdózissal jár, kockázata minimális, hiszen a páciens saját védelmében ólommellényt visel a felvétel készítése során. A röntgenfelvétel készítése teljesen fájdalommentes.

A fogászati röntgen készítés szinte bármikor szükségessé válhat például gyökérkezelések során vagy állapotfelmérés, góckutatás, illetve speciális fogorvosi beavatkozások (csontpótlás vagy fogbeültetés) esetén.

Jó hír, hogy a Grünberg Fogászaton már a legmodernebb berendezések állnak rendelkezésre, a tökéletes képalkotás érdekében. Így pácienseink még kényelmesebben, „házon belül” vehetik igénybe ezt a szolgáltatást is.

Szeretné, ha a rejtett rendellenségekre és fogászati gócokra gyorsan fény derülne?
Akkor kérjen tőlünk időpontot, hogy együtt felderítsük őket és azonnali ellátásban részesítsük Önt szervezete egészségének mielőbbi helyreállítása érdekében.

A dentálhigiéniának fontos szerepe van a fogazat egészségének megőrzésében. A rendszeres ellenőrzés a szükséges, apró beavatkozások elvégzése a dentálhigiénikus szakember tanácsai, mind hozzájárulnak a fogak hosszútávú megtartásához.

Dentálhigiéniai szolgáltatások:

 • szájhigéniai szűrő vizsgálat
 • szájhigiéniai tanácsadás
 • fogkőeltávolítás;
 • fogpolírozás;
 • bakteriális lerakódások eltávolítása;
 • nyálkahártya elváltozások kezelése;
 • fogfehérítés;

A szájsebészet körébe tartoznak olyan beavatkozások, amelyeket sebészeti módszerekkel és eszközökkel végeznek. Szájsebészeti ellátásra akkor ajánlanak beteget a fogorvosok, amikor a fogak betegségeit általános fogászati kezelés során nem lehet biztonságosan elvégezni, és a műtéti beavatkozás meghaladja a mindennapi fogászati ellátás kereteit.

Mikor javasolt szájsebész felkeresése?

 • hiányzó fogak pótlása fogbeültetés esetén;
 • csontpótlás esetén, ha nem megfelelő a csontállománya;
 • betört foggyökerek szájsebészeti eltávolítása esetén;
 • rendellenes helyzetben lévő vagy fejlődésben megrekedt fogak eltávolítása esetén;
 • gyökércsúcs körüli, nem gyógyuló elváltozások esetén;
 • szájüregben lévő sebek és gyulladások kezelése esetén.

Rendelőnkben korszerű fogászati és szájsebészeti berendezésekkel és eszközökkel gyógyítunk, amelyekkel tartós és esztétikus eredményt érünk el. Magasan képzett munkatársaink több éves, tapasztalattal rendelkeznek, akiknek a tanácsaira a kezelést követő gyógyulási időszakban is számíthat, illetve szükség esetén gyulladás vagy fájdalom esetén receptekkel támogatják az Ön zökkenőmentes felépülését.

Fájdalmas lehet egy szájsebészeti beavatkozás?

A korszerű érzéstelenítőknek köszönhetően a beavatkozás ideje alatt nem érezhet semmit a kezelésből. A gyógyulási időszakra, – a műtét komolyságától függően – orvosaink fájdalomcsillapító, illetve gyulladáscsökkentő készítményeket írnak fel.

Mire kell ügyelni szájsebészeti beavatkozás után?

Az első órákban nem szabad szívogatni és öblögetni a műtéti sebet, hogy minél gyorsabban összeforrjon, letapadjon a varratokkal rögzített sebszél.
A felírt gyógyszereket az előírásnak megfelelően kell beszedni, hogy szövődmények nélkül, minél rövidebb idő alatt begyógyuljon a műtét helye.
A gyógyulási időszakban fokozottan kell figyelni az alapos fogmosásra! Az érintett területet csak finoman, esetleg puhább sörtéjű fogkefével érdemes megtisztítani.
A beavatkozás utáni első 2 napban tilos a tejtermékek fogyasztása!
A gyógyulás első napjaiban TILOS a dohányzás!
A műtét utáni első 24 órában érdemes jegelni az érintett területet, mert a műtét utáni első 1-2 napban bedagadhat.
A gyógyulás első napjaiban tilos emelni, nehéz fizikai munkát végezni vagy edzeni.
Amennyiben az arcüreg közelében történt a beavatkozás, akkor orrot fújni is csak óvatosan szabad!

A beavatkozás utáni napon kis mennyiségű vér szivárgása normális, tartós esetben azonban keresse fel munkatársainkat!

Mi és hogyan fog történni?

Az első vizsgálat alkalmával célzott kérdéseket fog kapni, melyek alapján a szükséges kezelés meghatározható.

 • fogászati problémákról,
 • szokásokról (étkezés, beszéd, mimika),
 • habitusról (munkahelyi stressz, éjszakai fogcsikorgatás), esetleges
 • betegségekről (szív- és érrendszeri betegségek, légzőszervi elváltozások, cukorbetegség, fertőző betegség, allergia)

Az így szerzett információk részei a pontos diagnózis felállításának, illetve elengedhetetlen feltétele a megfelelő kezelés elkezdésének.

Ezután a fizikális vizsgálat következik

 • a fogak, az íny,
 • a környező lágyrészek,
 • a teljes szájüreg és
 • az extraorális (szájon kívüli) területek állapotáról.

Az előzetes vizsgálatok és eredmények alapján, személyre szabott kezelési ütemezést javaslunk az Ön részére.

Dr. Grünberg Gabriel - Fogorvos

Dr. Grünberg Gabriel

Fogorvos

H- P | 8:00 - 20:00
Dr. Madani Olivér - Fogorvos

Dr. Madani Olivér

Fogorvos

H- P | 8:00 - 20:00
Dr. Jancsikin Milán - Fogorvos

Dr. Jancsikin Milán

Fogorvos

crosschevron-down
HU