Magzati, csecsemő- és gyermekkardiológia a Korda Klinikán

A Korda Klinika magzati, csecsemő- és gyermekkardiológiai szakrendelésén a legkisebbek szívügyeivel foglalkozunk. Ismerje meg, hogyan tehetünk együtt az Ön családjának édes kis szívéről!

Magzati kardiológia - Az élet legelső ritmusa:

A magzati szívműködés vizsgálata során speciális ultrahang és szívhangvizsgálatok segítségével követjük nyomon a kis élet fejlődését már az anyaméhben is.

Csecsemő- és gyermekkardiológia - Szívünk a kis szívekért:

A szívbetegségek korai felismerése és kezelése létfontosságú a gyermekkori egészség megőrzése szempontjából. A Korda Klinika gyermekkerdiológiai szakrendelésén tapasztalt szakorvos gondoskodik arról, hogy minden apró szív, 0-18 éves korig, a lehető legjobb ellátást kapja. Szülőként keresve se találhat nálunk professzionálisabb segítséget és szaktanácsadást.

Időpontfoglalás:

Ha szeretné szakembereink segítségét kérni vagy időpontot egyeztetni, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot telefonon!

A kezelésekről

A Korda Klinika gyermekkardiológiai szakrendelése a legkisebbek szívének és érrendszerének teljes körű ellenőrzésére specializálódott. Ismerje meg, hogyan biztosíthatjuk a gyermekek szív- és érrendszeri egészségének alapos vizsgálatát, a fizikális vizsgálattól az ultrahangig!

Fizikális vizsgálat - Gyengéd érintés a kis szívekért:

A vizsgálat első lépése a fizikális vizsgálat, amikor a gyermekkardiológus gondosan értékeli a kis páciensek szívét és hallgatja meg a szívhangokat. A pulzus, a légzés és az esetleges tünetek részletes figyelemmel kísérésével keresi a lehetséges szívproblémák jeleit.

EKG vizsgálat:

Az elektrokardiográfia (EKG) során apró elektródák segítségével rögzítjük a gyermek szívritmusát. Ez a fájdalommentes vizsgálat kiváló eszköz a szívritmuszavarok, szívizom elégtelenségek és más szívproblémák korai azonosításához.

Pulzoximetria:

A pulzoximetria segítségével nem invazívan követjük figyelemmel a vér oxigénszintjét. Ez a módszer fájdalommentes és biztonságos, és segít korai jelzéseket találni légzési vagy szívproblémákra.

Ultrahangvizsgálat - A kis szívek belső világa:

Az ultrahangvizsgálat részletes képet nyújt a gyermek szívéről és érrendszeréről. Ezzel a vizsgálattal azonosíthatók a szívstruktúrával kapcsolatos lehetséges rendellenességek vagy szűkületek, ami hozzájárulhat a pontos diagnózishoz.

Vérnyomásmérés:

A vérnyomásmérés alapvető eleme a gyermekkardiológiai vizsgálatnak, segítve a szív munkájának és az érrendszer állapotának megértését. Korai felismerésével a magas vérnyomásra vagy egyéb rendellenességekre azonnali kezelési tervet készíthetünk.

A Korda Klinika gyermekkerdiológiai csapata kiemelt hangsúlyt fektet arra, hogy a gyermekek szívének egészségéről pontos és biztonságos információkat nyújtson. Ismerje meg, hogyan segíthetünk a gyermekek EKG-vizsgálatával, ahol a gyengéd gondoskodás és a szakértői figyelem találkoznak.

Miért fontos az EKG?

Az elektrokardiográfia (EKG) egy olyan nem invazív vizsgálat, amely segít elemezni a gyermekek szívritmusát és elektromos aktivitását. Ez a vizsgálat kulcsfontosságú lehet a szívritmuszavarok, szívizom elégtelenségek és egyéb szívproblémák korai azonosításában. Szakrendelésünkön nagy tapasztalattal rendelkező gyermekkardiológus dolgozik, akik kifejezetten a legkisebbek szívproblémáinak diagnosztizálására specializálódott.

Mire készüljön?

Gyengéd vizsgálat: Gyermekek számára kifejlesztett speciális EKG technikák biztosítják, hogy a vizsgálat kellemes és fájdalommentes legyen.
Szakértői értékelés: Gyermekkardiológusunk a legfrissebb szakmai tudással rendelkezik, és gondoskodik róla, hogy minden kis szívritmust megfelelően kiértékeljenek.
Biztonság és megbízhatóság: A modern eszközeink és a legfejlettebb technológiák segítenek a pontos és megbízható eredmények elérésében.

Miért válassza a Korda Klinikát?

Szakértői gondoskodás: Kizárólag gyermekkardiológus végez EKG-vizsgálatokat, aki kifejezetten a gyermekek szívproblémáinak diagnosztizálására specializálódott.
Barátságos környezet: a modern környezet és tapintatos munkatársaink segítenek, hogy a gyerekeknek kellemes és pozitív tapasztalata legyen az EKG-vizsgálat során.

A Korda Klinika gyermekkardiológiai szakrendelésén elkötelezettek abban, hogy gyermeke szív- és érrendszeri egészségét a lehető legmagasabb szinten vizsgálja és gondoskodjon róla. Fedezze fel, hogyan segíthet az echokardiográfia (ECHO) vizsgálat a Korda Klinikán, ahol a szakértői figyelem és a modern technológia találkozik.

Az echokardiográfia egy olyan speciális vizsgálat, amely ultrahang segítségével ábrázolja a szív mozgását, struktúráját és véráramlását. Szakrendelésünkön tapasztalt gyermekkardiológus rendel, aki kifejezetten a gyermekek szívproblémáinak diagnosztizálására szakosodott.

Mi várja Önt a Korda Klinikán?

Gyermekbarát környezet: Hangulatos és barátságos környezetünkkel igyekszünk eloszlatni a vizsgálat előtti esetleges aggályokat, félelmeket.

Szakértői értékelés: A gyermekek szív- és érrendszerének egyedi jellemzőit a legmodernebb echokardiográfiai technológiával vizsgáljuk, és a gyermekkardiológus szakértői szemével értékeli ki a vizsgálat eredményeit.

Pontosság és biztonság: Modern eszközeink és a fejlett technológia biztosítja, hogy az echokardiográfiai vizsgálat pontos és megbízható eredményekkel szolgáljon.

Miért fontos az echokardiográfia gyermekek számára?

Korai azonosítás: Az echokardiográfia korai jelzéseket nyújthat olyan szívproblémákra, mint a szívbillentyű rendellenességek vagy a szívizom elégtelenség.

További információk: Ez a vizsgálat lehetővé teszi a gyermekkardiológus számára, hogy részletes képet alkosson a gyermekek szív- és érrendszeri állapotáról, segítve a pontosabb diagnózis felállítását és a kezelési tervek kidolgozását.

A Korda Klinika gyermekkardiológiai rendelésén elkötelezettek abban, hogy a gyermekek szívritmusát és szívtevékenységét a lehető legpontosabban és legátfogóbban vizsgálják. Ismerje meg, hogyan segíthet ebben a HOLTER EKG vizsgálat!

A HOLTER EKG vizsgálat egy olyan speciális módszer, amely lehetővé teszi a szív elektromos aktivitásának hosszú távú rögzítését, gyakran akár 24 órán keresztül. A Korda Klinika gyermekkardiológiai csapata kifejezetten gyermekkardiológiai szakértőkből áll, akik az egyedi gyermekek szívproblémáinak diagnosztizálására szakosodtak.

Mi Vár Önre a Korda Klinikán?

Gyermekbarát megközelítés: A HOLTER EKG vizsgálat során kiemelt figyelmet fordítunk a modern környezet kialakítására, hogy a vizsgálat kellemes és biztonságos legyen.
Átfogó elemzés: A rögzített adatokat szakértő kardiológus alaposan elemezi, és a szívritmuszavarok, szívizom elégtelenségek és más szívproblémák korai azonosításához készíten egyedi elemzést.
Modern technológia: A HOLTER EKG vizsgálatokat a legkorszerűbb eszközökkel és technológiával végezzük, hogy pontos és megbízható eredményeket biztosítsunk.

Miért Fontos a HOLTER EKG vizsgálat gyermekek számára?
Hosszú távú monitorozás: Ez a vizsgálat lehetővé teszi a gyermekkardiológus számára, hogy a szívritmus hosszabb időtartam alatt figyelje meg, ami segít az esetleges ritmuszavarok vagy egyéb szívproblémák azonosításában.
Azonnali visszajelzés: Az eredmények azonnal elemezhetők, és szükség esetén azonnali kezelési tervek kialakításához segítik a szakembereket.

Prof. Dr. Katona Márta, gyermekkardiológus

Prof. Dr. Katona Márta

Csecsemő és gyermekkardiológus

crosschevron-down
HU